November 28, 2022
Dejan Tornjanski

Šta je potrebno znati prilikom zapošljavanja Filipinskih radnika

Migracije Hrvata

Hrvatski radnici su odlazili na rad u Njemačku i Austriju još odavno. To i nije nova vijest. Odlazilo se većinom "trbuhom za kruhom" jer u Hrvatskoj ili nije bilo posla ili su ih neke druge okolnosti natjerale na takav potez. Međutim, takvu migraciju hrvatskih radnika nikad nije regulirala nijedna domaća državna institucija poput Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili Ministarstva unutarnjih poslova. Svatko je mogao spremiti svoje kovčege i preko noći otići u Njemačku na rad bez da je tražio ikakvu dozvolu od države. U današnje vrijeme svjedoci smo obrnute situacije kada u Hrvatsku na rad dolaze filipinski radnici iz istih razloga zbog kojih su naši preci odlazili na rad u Njemačku.

Posljednjih godina, iseljavanje hrvatskog stanovništva na Zapad je goruća politička tema velike društvene važnosti te uvoz stranih radnika već neko vrijeme predstavlja hrvatsku realnost. Razlog tome zašto su filipinski radnici jedni od najcjenjenijih stranih radnika na našem tržištu ne leži samo u njihovoj radnoj etici već i u uređenom sustavu Filipina. Za razliku od Hrvatske i odlaska naših radnika na rad u primjerice Njemačku, migracija filipinskih radnika je strogo regulirana jer se vodi računa o tome na koji način njihovi radnici dobivaju posao izvan matične zemlje.

Philippine Overseas Employment Administration

Kako je regulirana migracija Filipinskih radnika?

Uvoz stranih radnika često se povezuje s neadekvatnim radnim uvjetima u kojima rade radnici iz zemalja trećeg svijeta, međutim, filipinsko tržište radne snage je dosta regulirano. Filipinska vlada zakonski je propisala jasna pravila za zapošljavanje filipinskih radnika u inozemstvu. Na Filipinima ovaj proces strogo reguliraju - POEA i POLO, koji su nedavno  postali dio ministarstva - DMW (Department of Migrant Workers).

POEA (Philippines Overseas Employment Agency) je filipinska državna agencija za prekomorsko zapošljavanje slična našem Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, nadležna za migraciju radnika. Regulira rad agencija na Filipinima, izdaje i obnavlja licence, ali isto tako, uz suradnju POLO-a (Philippines Overseas Labor Office), odnosno Ureda za provedbu prekomorskih zapošljavanja daje "akreditaciju" svakom poslodavcu iz inozemstva koji želi zaposliti filipinskog radnika. Što to znači u praksi? To znači da bez dozvole od POEA i POLO poslodavac ne može zaposliti veći broj radnika s Filipina. 

Koji se uvjeti moraju ispuniti za dobivanje akreditacije?

  • Prvo što se provjerava jest Ugovor o radu, odnosno uvjeti koji se nude radniku sa Filipina. POEA i POLO kontroliraju odgovara li iznos plaće ponuđene filipinskom radniku iznosu plaće uobičajenom za predmetno radno mjesto u zemlji poslodavaca. Na taj se način sprječava sniženje cijene sata rada te se sprječava potplaćenost filipinskog radnika u odnosu na domaće stanovništvo. Hrvatski poslodavci dužni su radniku s Filipina osigurati iste uvjete rada kakve imaju njegovi domaći kolege na istom radnom mjestu čime se onemogućuje podcjenjivanje filipinskih radnika, a istovremeno se time ne ugrožava konkurentnost domicilnog radnog stanovništva.
  • Uz cijenu sata rada, također se provjerava i smještaj u kojem će živjeti radnici. Uvjeti smještaja moraju biti adekvatni za normalan život. Nije isključeno da će predstavnici POLO-a zatražiti osobno razgledavanje osiguranog smještaja.
  • Uz navedeno, poslodavac koji želi zaposliti filipinskog radnika mora osigurati i povratnu avionsku kartu za svakog radnika kojeg zapošljava. To podrazumijeva avionsku kartu za radnika nakon odrađenih 24 mjeseca, odnosno isteka ugovora sklopljenog između radnika i poslodavca. Takva ugovorna klauzula predstavlja zahtjev koji su postavili POEA i POLO u sklopu zapošljavanja i ne znači prestanak radnog odnosa.

Poslodavci akreditirani od strane POEA u obvezi su prihvatiti odredbe standardiziranog ugovora o radu. Ukoliko poslodavac dobije akreditaciju za zapošljavanje radnika sa Filipina, to ne znači da je završena priča s POEA-om i POLO-om. Naime, POEA i POLO periodično od poslodavca zahtijevaju izvještaje o trenutnom statusu svakog radnika za cijelo vrijeme trajanja radnog odnosa.

Overseas Employment Certificate (OEC)

Bitno je naglasiti da svaki radnik koji dođe direktno sa Filipina će dobiti i OEC (Overseas Employment Contract) tzv. certifikat kojim se radniku odobrava izlazak iz zemlje u svrhu rada. S ovim dokumentom svaki radnik može ići na godišnji odmor i vratiti se s Filipina bez dodatnih provjera ili dozvola. Bez obzira što radnik ima važeću vizu ili dozvolu za boravak i rad iz Hrvatske, bez OEC-a neće moći napustiti Filipine. Ukoliko zaposlite filipinskog radnika, za njega će ovaj dokument biti najvažniji jer će biti siguran da mu je zagarantiran povratak sa Filipina ukoliko iz bilo kojeg razloga posjeti Filipine. 

S obzirom na kompleksnost samog procesa, kao i propisane stroge regulacije zapošljavanja filipinskih radnika, POEA i POLO uvijek savjetuju poslodavce da zapošljavanje filipinskih radnika odrade preko licenciranih lokalnih agencija za zapošljavanje.

Zašto Filipinci žele doći u Hrvatsku?

Filipinci su orijentirani na strana tržišta budući da u svojoj zemlji često ne mogu naći posao, a i standard života je daleko niži u usporedbi s Hrvatskom. 

Poznato je da par milijuna Filipinaca radi u cijelom svijetu i najveći postotak njih radi na Bliskom Istoku. U zemljama poput Ujedinjenih Emirata, Katra i Saudijske Arabije nalazi se više od milijun Filipinaca koji su imigrirali radi zaposlenja. Iako u navedenim zemljama često imaju dosta dobre uvjete posebno u vidu plaće, san svakog Filipinca je dolazak u Europu iz više razloga. Jedan od razloga je definitivno sloboda, i to sloboda u smislu kretanja, govora, religije, hrane i drugih ograničavajućih faktora koje spomenute zemlje prakticiraju. Hrvatska je svakom Filipincu atraktivna iz razloga što je 90% njih katolika te religiju kao takvu jako njeguju i redovito odlaze na mise.

Filipinci su vrlo marljivi i odani poslodavcu. Oni su jednostavni ljudi koji rade za dobrobit svoje obitelji. Poslodavci ih opisuju kao pouzdane i radišne ljude koji su prilagodljivi. Svi govore engleski jezik budući da je to jedan od službenih jezika Filipina. Upravo iz tog razloga je proces integracije puno jednostavniji za obje strane, i za poslodavca i za radnika. 

S obzirom na sve lošiju demografsku sliku Hrvatske s jedne strane, te radišnost i prilagodljivost filipinskih radnika s druge strane, ne iznenađuje veći priljev stranog kadra, odnosno porast broja Filipinaca u Hrvatskoj. 

Ostali blogovi

Spremni ste za razgovor?